به گزارش خبرگزاری مهر، محققان تیم بیولوژی مولکولی دانشگاه "لیریدا" پس از پنج سال تحقیقات به فناوری دست یافتند که در کپی کردن ژنهای باکتریهایی که ویتامینهای A و C و اسید فولیک تولید می کنند و وارد کردن آنها به ساقه گیاه ذرت بکار می رود.
براساس گزارش روزنامه "ال موندو" این دانشمندان که نتایج یافته های خود را در مجله علمی Pnas منتشر کرده اند اظهار داشتند: "ما نشان دادیم که ذرت یا هر گیاه غله ای دیگر می تواند محتوی ویتامین هم باشد. تا این لحظه ما موفق شده ایم دانه های ذرت ویتامینی به دست بیاوریم و در اکنون درحال آزمایش این دانه ها بر روی حیوانات هستیم."
در تحقیقاتی که در مدت دو تا سال بر روی حیوانات انجام شده است جنبه های مثبت و منفی ذرت اصلاح ژنتیکی شده مورد بررسی قرار گرفته اند.
ذرت تولید شده در آزمایشگاه به رنگ نارنجی و شبیه به هویج است. این رنگ نارنجی نشان می دهد این گیاه همانند هویج سرشار از کاروتن ویتامین A است. میزان کاروتن موجود در این ذرت 169 برابر بالاتر از ذرت نرمال و 5 برابر بیشتر کاروتن موجود در برنج طلایی است. برنج طلایی گونه تراریخته برنجی است که در چین تولید می شود.
این آزمایشات بر روی ذرت ژنوتیپ بومی آفریقای جنوبی انجام شده است. محققان خاطرنشان کردند که بین 40 تا 50 درصد از جمعیت جهانی از بیماریهای مربوط به سوء تغذیه ناشی از کمبود مواد معدنی و ویتامینها رنج می برند و تولید این ذرت می تواند در رفع این مشکل موثر باشد.
نظر شما